Kontakt
Feedback

Integritetspolicy

SICK glädjer sig över ditt besök på våra webbsidor och ditt intresse för vårt företag, våra produkter och våra tjänster. Det är viktigt för oss att skydda din privata sfär och vi vill att du ska känna dig trygg när du besöker våra webbplatser. Av den anledningen förklarar vi vilken information vi hanterar vid ditt besök på våra webbsidor.

  • Besök på våra webbsidor

    Besök på våra webbsidor

    Ansvarig SICK AG, Erwin-Sick-Straße 1, 79183 Waldkirch, Tyskland
    Syftet med hanteringen Framtagning av webbsidor
    Datakategorier
    • IP-adress
    • Besökta webbsidor
    • Datum
    • Webbläsar- och operativsystemtyp
    Juridiska underlag Art. 6 (1) b) i GDPR - avtal
    Företagsintresse -
    Följder vid uteblivet tillhandahållande Tillhandahållandet av personrelaterade data är inte obligatoriskt enligt lag. Vid uteblivet tillhandahållande är uppfyllande av syftet inte möjligt.
    Lagringstid Uppgifterna blir raderade direkt efter att webbsidan är framtagen.
    Dataursprung Vi behandlar uteslutande data som du tillhandahåller oss direkt.
    Mottagare av data
    Förmedling till tredje länder Alla uppgifter överförda till tredje stat är anonymiserade så att vi inte överlämnar några personuppgifter till tredje stat.
    Logik för automatiserade beslut Vi fattar inga automatiska beslut.

    Ansvarig SICK AG, Erwin-Sick-Straße 1, 79183 Waldkirch, Tyskland
    Syftet med hanteringen Optimering av webbsidan
    Datakategorier
    • besökta webbsidor inkl. tillhörande metadata
    • på Internetsidor som refererar till SICK
    • Datum
    • Webbläsar- och operativsystemtyp
    Juridiska underlag Art. 6 (1) f) GDPR - berättigat intresse
    Företagsintresse Optimering av webbsidan
    Följder vid uteblivet tillhandahållande Tillhandahållande av personrelaterade data är inte obligatoriskt enligt avtal eller lagstiftning. Vid uteblivet tillhandahållande är uppfyllande av syftet inte möjligt.
    Lagringstid Uppgifterna blir anonymiserade direkt efter att webbsidan är framtagen.
    Dataursprung Vi använder uppgifterna som vi inhämtat vid framtagningen av blir webbsidan.
    Mottagare av data
    • Webbvärd
      • Continum AG
    • Webbanalystjänst
      • Adobe Systems Software Ireland Ltd.
    Förmedling till tredje länder Vi förmedlar inga personrelaterade data till tredje land.
    Logik för automatiserade beslut Vi fattar inga automatiska beslut.

     

  • Cookies

    Cookies

    När du besöker våra webbsidor lämnar vi information på din dator i form av en ”Cookie”. Cookies gör det möjligt för oss att t.ex. anpassa en webbplats efter dina intressen, eller att spara din varukorg så att du kan fortsätta använda den vid nästa besök. Om du inte vill att vi känner igen din dator, ställer du in din webbläsare så att den tar bort cookies från din hårddisk, blockerar alla cookies eller varnar för att en cookie sparas. Hur det fungerar i detalj hittar du i informationen från tillverkaren av webbläsaren. Om du ändrar dessa inställningar kan det leda till begränsade funktioner när du använder våra webbsidor.

    Inom ramarna för ett Consent Management (”Cookie Banner”) erbjuder vi dig möjligheten att hantera inställningarna för cookies i området på vår webbsida. Du har när som helst möjlighet att ändra det beslut du tar där och antingen ge eller återkalla ditt samtycke. Här kan du öppna hanteringen av samtycke till cookies.

     

  • Onlineformulär

    Online forms

    Responsible SICK AB, Storsätragränd 5B, 12739 Skärholmen, Sweden
    Purpose of processing Contact by user
    Categories of data
    • Business contact data
    • Inquiry
    Legal basis Art. 6 (1) b) GDPR
    Legitimate interest -
    Consequences of failure to provide the data The provision of personal data is not prescribed by law. In the event of a failure to provide the data, the fulfilment of the purpose is not possible.
    Retention time  
    Data source We only process personal data provided directly by you.
    Recipients of the data
    • Web Hoster
      • SICK AG
    Transmission in third countries We do not transfer personal data to third countries.
    Logic of the automated decision We do not use automated decisions.
  • Newsletter

    Newsletter

    Responsible SICK AB, Storsätragränd 5B, 12739 Skärholmen, Sweden
    Purpose of processing Provision of subscribed news for users
    Categories of data
    • Business contact data
    Legal basis Art. 6 (1) a) GDPR
    Legitimate interest -
    Consequences of failure to provide the data The provision of personal data is not prescribed by law or contract. In the event of a failure to provide the data, the fulfilment of the purpose is not possible.
    Retention time We will delete your data immediately after you revoke your consent. You can revoke your consent at any time by contacting order@sick.se
    Data source We only process personal data provided directly by you.
    Recipients of the data
    • Web Hoster
      • SICK AG
    • E-mail marketing provider
      • SICK AG
    Transmission in third countries We do not transfer personal data to third countries.
    Logic of the automated decision We do not use automated decisions.

     

    If you do not wish to be contacted for advertising purposes by e-mail, you can deactivate this service at any time by contacting order@sick.se

  • Hämta exklusiv information

    Download of exclusive information

    Responsible SICK AB, Storsätragränd 5B, 12739 Skärholmen, Sweden
    Purpose of processing Provision of exclusive information to interested parties
    Categories of data
    • Business contact data
    Legal basis Art. 6 (1) a) GDPR
    Legitimate interest -
    Consequences of failure to provide the data The provision of personal data is not prescribed by law or contract. In the event of a failure to provide the data, the fulfilment of the purpose is not possible.
    Retention time We will delete your data immediately after you revoke your consent. You can revoke your consent at any time.
    Data source We only process personal data provided directly by you.
    Recipients of the data
    • Web Hoster
      • SICK AG
    • E-mail marketing provider
      • SICK AG
    Transmission in third countries We do not transfer personal data to third countries.
    Logic of the automated decision We do not use automated decisions.

     

    If you do not wish to be contacted for advertising purposes by e-mail, you can deactivate this service at any time by contacting order@sick.se

  • Webshop

    Webshop

    Responsible SICK AB, Storsätragränd 5B, 12739 Skärholmen, Sweden
    Purpose of processing Processing of customer orders and inquiries.
    Categories of data
    • Business contact data
    • Access data
    Legal basis Art. 6 (1) b) GDPR
    Legitimate interest -
    Consequences of failure to provide the data The provision of personal data is not prescribed by law or contract. In the event of a failure to provide the data, the fulfilment of the purpose is not possible.
    Retention time We will delete your data at your request.
    Data source We only process personal data provided directly by you.
    Recipients of the data
    • Web Hoster
      • SICK AG
    Transmission in third countries We do not transfer personal data to third countries.
    Logic of the automated decision We do not use automated decisions.
  • SICK ID

    SICK ID

    Ansvarig part SICK AB, Storsätragränd 5B, 12739 Skärholmen, Sweden
    Syftet med hanteringen SICK ID är ett centralt användarkonto som du använder för att registrera dig för olika digitala tjänster och/eller aktivera de tjänster som erbjuds av företagen inom SICK-koncernen.
    Datakategorier
    • Kontaktuppgifter, tjänster
    • Betalnings-/faktureringsuppgifter
    • Godkännande av dokument
    • IP-adress
    • Loggfiler
    Juridiska underlag
    • DS-GVO Art. 6 (1) b) – avtalsförhållande
    • DS-GVO Art. 6 (1) c) – rättsligt krav
    • DS-GVO Art. 6 (1) f) – företagsintresse
    Företagsintresse

    SICK har följande berättigade intressen:

    • Spårbarhet av varje handling, särskilt vid manipulering eller konflikt.
    Följder vid uteblivet tillhandahållande Tillhandahållande av personuppgifter är inte obligatoriskt enligt lag. Om de inte tillhandahålls är användning av våra digitala tjänster inte möjlig, respektive kraftigt begränsad.
    Lagringstid

    Vi lagrar dina personuppgifter så länge det finns ett avtal med oss, alltså under löptiden för SICK ID:ts användarvillkor, och säkerställer att de antingen raderas på ett säkert sätt eller anonymiseras och därefter lagras på ett sådant sätt att du inte kan identifieras.

    Under vissa omständigheter sparar vi dina personuppgifter under längre tid, eftersom vi är förpliktigade att göra det av juridiska skäl eller om vi har den berättigade uppfattningen att det föreligger en rättstvist mellan dig och oss.

    Dataursprung Vi behandlar endast data som du tillhandahåller oss direkt.
    Mottagare av uppgifterna

    Registeransvarig:

    SICK AG

    Erwin-Sick-Straße 1

    79183 Waldkirch

    Förmedling till tredjepartsländer Vi förmedlar inga personuppgifter till tredjepartsland.
    Logik för automatiska beslut Vi fattar inga automatiska beslut.

     

  • Function Block Factory

    Function Block Factory

    Ansvarig SICK AB, Storsätragränd 5B, 12739 Skärholmen, Sweden
    Syftet med hanteringen Framtagning av mjukvarubaserade tjänster för automatiserad framtagning av PLC-funktionsblock
    Datakategorier
    • Mailadress
    • Framtagna konfigurationer
    • Tidpunkt för framtagningen
    • Framtagna bibliotek
    Juridiska underlag Art. 6 (1) b) GDPR - avtalsförhållande
    Företagsintresse

    -

    Följder vid uteblivet tillhandahållande Tillhandahållandet av personrelaterade data är inte obligatoriskt enligt lag. Det går inte att skapa och ta fram funktionsblockbibliotek vid uteblivet tillhandahållande.
    Lagringstid

    Vi sparar dina uppgifter så länge du vill eller tills de blir automatiskt raderade.

    Uppgifterna går inte att radera förrän garantitiden gått ut.

    Dataursprung Vi behandlar endast data som du tillhandahåller oss direkt.
    Mottagare av data

    SICK AG

    Erwin-Sick-Straße 1

    79183 Waldkirch

    Förmedling till tredje länder Vi förmedlar inte personuppgifter till tredje länder.
    Logik för automatiserade beslut Vi fattar inga automatiska beslut.

     

  • Säkerhetsmeddelanden och förfrågningar

    Säkerhetsmeddelanden och förfrågningar

    Ansvarig SICK AG, Erwin-Sick-Straße 1, 79183 Waldkirch, Tyskland
    Syftet med hanteringen Behandling av säkerhetsmeddelanden och förfrågningar.
    Datakategorier E-postkommunikation
    Juridiska underlag Art. 6 (1) f) GDPR
    Företagsintresse Förmedlade personrelaterade data behövs för behandling av det meddelade fallet och utförande av tjänsten.
    Följder vid uteblivet tillhandahållande Tillhandahållande av dina personrelaterade data är inte obligatoriskt enligt avtal eller lagstiftning. Vid uteblivet tillhandahållande kan under vissa omständigheter en förfrågan eller ett meddelande inte behandlas.
    Lagringstid Insamlade data tas bort efter en månad efter att fallet avslutats.
    Dataursprung Vi behandlar uteslutande data som du tillhandahåller oss direkt.
    Mottagare av data Data förmedlas inte till tredje part.
    Förmedling till tredje länder Vi förmedlar inga personrelaterade data till tredje land.
    Logik för automatiserade beslut Vi fattar inga automatiska beslut.

Dina rättigheter

Du har rätt

  • till information om dina personuppgifter;
  • till rättning av dina personuppgifter;
  • till borttagning och spärrning av dina personuppgifter;
  • att neka samtycke till hantering av dina personuppgifter;
  • till överförbarhet av dina personuppgifter;
  • att ångra ditt samtycke med verkan i framtiden, om hanteringen av personuppgifter baseras på ditt samtycke; samt
  • till klagomål inför en dataskyddsmyndighet om du anser att hanteringen av dina personuppgifter strider mot dataskyddslagstiftning.

Kontakta dataskyddsansvarig. Vi behandlar alla förfrågningar på ett lämpligt sätt.

SICK AB,
Storsätragränd 5B,
12739 Skärholmen, Sweden

gdpr@sick.se

Ändring av integritetspolicyn

Vi förbehåller oss rätten att när som helst anpassa integritetspolicyn till gällande krav. Aktuell integritetspolicy finns alltid på våra webbsajter.

Upp